Društvo Evropska Slovenija je v sodelovanju z Civilno družbo za pravično Slovenijo, in Zborom za republiko ter drugimi kolektivni podpisniki Majniške deklaracije 2014 organiziral shod: PRIDE ČAS, KO NI VEČ ČASA, ki je potekal v nedeljo, 18. maja 2014, ob 15. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Na shodu so spregovorili: dr. Damir Črnčec - Društvo Evropska Slovenija, dr. Mitja Štular - Civilna družba za pravično Slovenijo, Aleš Primc - Civilna iniciativa za družino in pravice otrok, dr. Ivan Štuhec – Zbor za republiko, Aleš Hojs - Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve, Lojze Peterle, dr. Milan Zver ter Janez Janša.


Zbrano množico sta nagovorila tudi Joseph Daul, predsednik Evropske ljudske stranke in Mikuláš Dzurinda, predsednik Centra za evropske študije Wilfried Martens.


Za bogat kulturen in glasbeni program pa so poskrbeli: Pop Design, Oto Pestner, Nuška Drašček, Alenka Gotar, Zidaniški kvintet, Gianni Rijavec, Šentviški slavčki, ansambel Zajc, Matjaž Robavs, Ana Dežman, Tone Kuntner in drugi priznani slovenski glasbeniki, pesniki in dramski umetniki. Predstavljena je bila tudi iniciativa slovenskih glasbenih umetnikov: Pusti peti mojga slavca, kakor sem mu grlo ustvaril.