Skoči na vsebino
Home » Kako izbrati pravo vrtno hiško?

Kako izbrati pravo vrtno hiško?

kako-izbrati-leseno-vrtno-hisko

Če bivamo v hiši in imamo veliko orodja ali športnih rekvizitov, se zagotovo nihče ne brani dodatnega prostora za shranjevanje. Za to največkrat uporabljamo vrtne hiške, ki pa so vse prej kot zgolj prostor za shranjevanje.

V zadnjem času so postale vrtne hiške pravi hit, saj so lahko prijeten kotiček za druženje s prijatelji. Zato ni nič nenavadnega, da je njihova ponudba danes zelo pestra. Ko izbirate vrtno hiško, se lahko odločite za tipske izvedbe, ali pa za izdelavo po meri. Ne glede na to, pa morate pred izbiro upoštevati nekatere pomembne dejavnike.

moderna-vrtna-hiska-iz-lesa

Čemu boste potrebovali vrtno hiško?

Prvo vprašanje, na katerega si morate odgovoriti, čemu boste vrtno hiško uporabljali. Vrtne hiške so lahko zelo preprost objekt, ki je namenjen shranjevanju orodja, koles, skirojev in drugih športnih rekvizitov. Lahko pa so del nadstreška za avtomobil, letne kuhinje ali pa so samostojni objekti, ki so namenjeni druženju in preživljanju prostega časa na vrtu.

Glede na to, za kaj boste vrtno hiško uporabljali, izberite ustrezno velikost. V povprečju so velike približno 15 kvadratnih metrov, a je vse odvisno od njihovega namena in seveda vaših potreb. Če iščete udoben kotiček za druženje s prijatelji, potem je izbira prave velikosti vrtne hiške vsekakor pomembna.

pisarna-na-domacem-vrt

Za vrtne hiške izberite kakovosten les

Izbira lesa je drug pomemben dejavnik, saj ta močno vpliva na življenjsko dobo vrtne hiške. Za izdelavo se najpogosteje uporabljata les sibirske smreke ali les sibirskega macesna. Slednji ima na primer dvakrat daljšo življenjsko dobo kot smreka. Res pa je, da mora biti tudi les sibirskega macesna v tem primeru goste rasti in prve kakovosti.

Poleg izbire ustrezne vrste lesa, pa je pomembna tudi njegova debelina. Ta vpliva na debelino stene in s tem posledično tako na kakovost vrtne hiške kot tudi na njeno trajnost. Debelejši kot je les, bolj trajna bo vrtna hiška. Praviloma se za večje vrtne hiške izbira debelejši les, ki jim daje tudi večjo stabilnost.

Poskrbite za usklajen arhitekturni izgled

Čeprav nekateri menijo, da videz ni vse, pa za vrtne hiške zagotovo velja, da naj bodo arhitekturno usklajene s svojo okolico. Tudi, če boste izbrali vrtno hiško, ki je na prvi pogled všečna in funkcionalna, vendar ne sledi zasnovi okolice hiše, na koncu ne bo imela pravega učinka.

Zato je pri tem ključnega pomena, da za izdelavo vrtne hiške izberete specializiranega ponudnika vrtnih hišk, ki ima na tem področju dolgoletne izkušnje. Mizarstvo Hrovat je zagotovo eden izmed njih, saj prisluhnejo vsem vašim željam in potrebam, rezultat skupnega sodelovanja pa je unikaten izdelek, ki vam je pisan na kožo. Kontaktirajte jih na https://hrovat.net/.