Skoči na vsebino
Home » Kako izbrati denarnico?

Kako izbrati denarnico?

Kdo si ne bi želel kakovostne, na otip prijetne, funkcionalne in praktične denarnice? Vam je ljubša bogata denarnica, majhna klasična, minimalističen nosilec za kartice?

Želite denarnico iz blaga, umetnega usnja ali pa je vašo pozornost privabila usnjena denarnica?

Kakšne barve želite, da je?

Pravzaprav glede na ponudbo, ki je zelo pestra, zagotovo lahko najdete denarnico, ki bo imela vse želene lastnosti.

Tako moška denarnica, kakor tudi ženska denarnica poleg praktičnih lastnosti mora odražati tudi slog in osebnost.

Prva stvar, na katero morate biti pozorni pri izbiri, je seveda njen stil. želite klasično ali pa sijočo, ekstravagantno denarnico? Preprosta denarnica je seveda tista, ki je vsestranska in se dobro ujame ne glede na vaš outfit.

Ne pozabite izbrati pravo velikost denarnice. Koliko prostora potrebujete, število kartic, predalčkov? Ko imate to informacijo, bo izbira velikosti dokaj preprosta. Vedno mislite na funkcionalnost denarnice. Pomemben je tudi material. Če želite dolgoročno naložbo, se odločite za visokokakovostne usnjene denarnice.

Zgrešen nakup seveda ni smiseln, vendar pa ga verjetno lažje prenesemo, če kupimo poceni denarnico. Kakorkoli, ni potrebe, da pride do tega, če že pred nakupom vemo, kaj želimo.

Usnjene denarnice

V denarnici shranjujemo veliko pomembnih dokumentov, zakaj bi torej delali kompromise glede kakovosti? V kolikor razmišljate o nakupu nove denarnice, narejene v privlačnem dizajnu iz pravega usnja, ste zagotovo na pravi poti.

Na voljo je ogromno različnih usnjenih denarnic, med katerimi boste zagotovo našli model, ki ustreza vašemu vašim potrebam in željam. Usnjene denarnice imajo zelo zanimivo prednost in sicer, da s časom postanejo le lepše.

Našli boste številne različne denarnice v morju barv, skupno jim je, da so narejene iz najkakovostnejšega usnja. To pomeni, da bo njihova življenjska doba tudi zelo dolga. Pri kakovosti končnega izdelka je najpomembnejši material, veliko pa pomeni tudi dobra izdelava.

Prostorne in vzdržljive denarnice iz usnja so idealne za shranjevanje vsega – od osebnih izkaznic do kreditnih kartic, gotovine, drobiža, do računov in fotografij. Vendar so to le nekatere od prednosti uporabe usnjene denarnice.

So dolgotrajne in izgledajo bolje kot kateri koli drug slog denarnic, ki je danes na voljo na trgu. Na nek način dajejo vtis zrelosti tudi mlajšim.

Velikost denarnice

Tako moški kot ženske dnevno uporabljajo denarnice, katere so postale enako pomembne za oba spola. Zanimivo pa je, da so ženske denarnice na splošno večje, čeprav jih  tako kot moški, skoraj vedno nosijo s seboj. Običajno so moške denarnice tudi nekoliko bolj preproste. Vendar pa, obojni imamo potrebe, ki jih je treba zadovoljiti, in z ustrezno velikostjo denarnice, nam seveda to uspeva.

Nekateri potrebujejo veliko prostora za kartice in gotovino, da jim ni treba sklepati kompromisov. Zato se odločijo za velike denarnice. Številni predalčki sicer izboljšajo preglednost,  vendar, če jih ne potrebujemo toliko, so velike denarnice nesmiselne. Obstajajo tudi minimalistične denarnice za manjše potrebe.

So vam te premajhne? Nič hudega, ker so na voljo tudi standardne, ne premajhne in tudi ne prevelike. Ponudba denarnic je precejšnja in skorajda ni možnosti, da za svoje potrebe ne bi našli primerne.

Majhne denarnice (drobižnice)

Danes lahko izbiramo med velikimi in majhnimi denarnicami. Za manjše denarnice štejemo tiste, ki imajo zgolj kakšen predal in bo prostor za gotovino ali drobiž.

Če govorimo o drobižnicah, potem nam že sama beseda pove, da je prostora dovolj le za drobiž. Nekatere imajo kašen dodaten prostor, spet druge pa ne. Ne glede na to katero izberemo, denarnica mora ustrezati našemu stilu.

Tako so nekatere denarnice (mednje sodijo tudi drobižnice) primerne za različne priložnosti (ko ne potrebujemo ničesar več). Denarnica je kot podaljšek oblačil in čevljev.

Majhna denarnica je enostavna za prenašanje in je na voljo v različnih barvah, modelih in videzih.

Velike denarnice

Če vsak dan nosimo veliko torbico, potem bi naša izbira bila zagotovo tudi velika denarnica. Večje denarnice so sicer manj kompaktne, vendar lahko udobno spravijo vse, kar potrebujemo. Nesporna prednost je tudi velik žep za kovance.

Prednosti velikih denarnic vključujejo dobro organizacijo, saj lahko v njo namestimo različne stvari in imamo popoln pregled nad njimi. Veliko denarnico tudi zlahka najdemo v še večji torbici. Nekatere velike denarnice imajo predal tudi za telefon, kar je seveda praktično. Idealne so tudi za vsakodnevno nošenje.

Na voljo so v različnih barvah in kombinacijah, razlikujejo pa se tudi po materialu iz katerih so izdelane.

Moške usnjene denarnice

Morda so moški resnično bolj skromni, kar se izbire modnih dodatkov tiče. Pomembno jim je udobje in nimajo težav s tem, da določeno stvar nosijo tudi vrsto let. Sploh, ko govorimo o denarnici. Ni potrebe, da bi jo menjavali, kajne?

Zato je dobro, da je moška denarnica usnjena. Ta bo zagotovo trajala vrsto let, hkrati pa bo videti klasična in njegova urejenost ne bo vprašljiva. Eleganca na nivoju, s klasično usnjeno denarnico. Seveda to ne pomeni, da imajo vsi moške enake denarnice, na voljo so v različnih velikostih, oblikah in tudi barvah.

Res pa je, da je dandanes normalno, da si tudi moški svoj videz okrasi z dodatki. Odličen dodatek je lahko tudi denarnica. Mora pa biti praktična in kakovostna.

Ženska denarnica

Predvsem ženske se nenehno trudijo biti in ostati sodobne, nenehno v stilu, s pravimi modnimi dodatki. Hkrati pa jim je pomembno, da so izbrani dodatki uporabni, praktični in kakovostni. Enako velja tudi za ženske denarnice.

Seveda ni dovolj samo, da je prikupnega videza, ženska ima ogromno potrebnih in manj potrebnih zadev, katere vsakodnevno prenaša s seboj. In denarnica je ena od njenih najboljših prijateljic iz torbice. Velika, majhna, klasična, bleščeča, usnjena denarnica, platnena, ali katera koli druga.