Skoči na vsebino
Home » Kako izbrati sobne copate?

Kako izbrati sobne copate?

Po napornem dnevu, sploh, če ste veliko na nogah, si vsaka oseba najbolj želi priti domov in se sezuti ter obuti udobne copate. Vendar pa, koliko pozornosti dejansko namenite izbiri copat? Verjetno ne toliko, kolikor bi bilo prav.

Moramo si priznati, da udobni copati ne samo da vplivajo na naše udobje, vplivajo tudi na to, da se v njih počutimo lepo.

Četudi ste morda doma v kopalnem plašču ali navadni trenirki, razvlečeni majici ali katerem drugem kosu oblačila, katerega sicer ne bi oblekli zunaj, če bo izbira copat prava, se boste počutili kot pravi moški, ali ženska.

Glede na pestro ponudbo in tako veliko možnost izbire, lahko poiščete copate, v katerih se ne boste počutili zgolj udobno, pač pa tudi privlačno. Čutite lahkotnost, vaša stopala pa so obvarovana pred mrzlim podom.

Usnjeni copati

Sobni copati ne služijo le kot nadomestni čevlji, pomagajo tudi lajšati utrujenost nog. Zato je napačen pristop kupiti kar prve copate, ki se nam ponudijo. Če boste pozorni le na njihov videz in ceno, ne morete pričakovati, da bodo tudi kakovostni. Seveda pa tudi visoka cena ni zagotovilo, da bodo ti služili dolgo.

Še vedno so z razlogom zelo priljubljeni usnjeni copati. Predvsem, zaradi kakovosti in praktičnosti. Resda bo cena nekoliko višja, vsekakor pa so pomembne prioritete oziroma značilnosti copat. Obstajajo pa tudi usnjeni moški copati in usnjeni ženski copati, ki so cenovno dostopni, zato ni razloga, da si jih ne bi privoščili.

Hišni copati iz usnja imajo nekaj značilnosti in sicer je to odpornost proti obrabi (pravilna skrb zanje lahko podaljša njihovo življenjsko dobo), udobje (material ne stisne stopala), prilagodijo se stopalu in je tudi njihov videz enkraten. Pomembno je omeniti tudi enostavno vzdrževanje, saj jih lahko obrišemo z vlažno krpo. Sobni copati iz usnja so primerni tako za poletje, kot za zimo, zato velja za tovrstne copate tudi izredna praktičnost.

Moški copati

Zdi se, da je izbira domačih copat za moškega težka? Na trgu je toliko ponudb, da lahko preprosto najdete copate v najljubši barvi, primerni velikosti in po dostopni ceni. Pomembno pa je, da se zavedamo, da so kakovostni hišni copati ključ do udobja. Moškim je najpomembnejša praktičnost in udobje, večina ponudb tako ustreza njihovim kriterijem.  

Pri izbiri moških copat, bomo naleteli na različne modele, z različnimi oblikovnimi značilnostmi. Razlikujejo pa se seveda tudi po materialu. Predvsem na material moramo biti pozorni, saj mora biti prožen. Seveda moramo upoštevati tudi primerno velikost, saj se lahko velikost med copati razlikuje. Ne pozabite preveriti tudi podplat copata.

Ženski copate

Ženske imajo resnično pestro ponudbo, tudi ko govorimo o samih copatih. Morda, ker so njihove potrebe drugačne, morebiti večje? Kakorkoli in ne glede na odgovor, ženska morda ima celo trojne različne copate. Ene ima samo zase, ko opravlja različna gospodinjstva opravila in zagotovo jih ne boste srečali v teh.

Potem ima še ene, ko pridejo obiski, lepe in urejene. Mogoče se kje skrivajo celo spalni copati. Nič presenetljivega. Odlično je prav to, da imajo ženske možnost, da vedno najdejo primerne in ustrezne ženske copate, ne glede na priložnost.

V nobenem primeru pa ženske ne pozabljajo na material. Stremijo k udobju in hkrati ugodju oziroma privlačnemu videzu. Skrbijo, da njihovo stopalo zavzame ves prostor, kar pomeni, da posvetijo pozornost tudi pravšnji velikosti copata.

Kakšen je podplat?

Tudi ženske posvečajo pozornost temu. Ne smemo pa pozabiti na zelo pomembno – barve. Te so še kako odločilne, ali bo ženska kupila določene copate ali ne.

Ženske pri copatih iščejo kombinacijo mode, stila in udobja hkrati. Kako lepo je, ko se počutiš prijetno, kajne? Zato, ker udobno stopate.

Otroški copati

Otroci se bodo seveda navduševali nad samim videzom copat. Razveselijo se risanih junakov in drugih poslikav. Pa vendar, kot starš vemo, da videz ni najbolj bistven in predvsem moramo upoštevati, da ta majhna nogica še odrašča in zato potrebuje kakovostne copate.

Izbire mu žal ne bomo mogli popolnoma prepustiti, lahko pa seveda poskušamo najti kompromis, v kolikor se otrok ne bo strinjal z našo izbiro. Kateri in kakšni bodo otroku všeč je seveda odvisno od njegove starosti.

Poskrbeti pa moramo, da so otroški kvalitetni copati udobni in mehki. Zelo hitro postanejo rutina otroka in si nikakor ne znamo predstavljati, da mu ne bi zagotovili najbolj otroški nogici prijaznih copatkov.

Pri otroških čevljih je dobro, če imamo možnost nedrsečih copat. V osnovi imajo copati nalogo, da stopala ščitijo pred mrazom, kljub vsemu pa so tudi ostale lastnosti izbranih copat enako pomembne.

Ne glede na vremenske razmere, ko se jih enkrat navadimo, jih nenehno nosimo. Dobro pa je, če imamo na voljo več parov copat, ravno, zaradi njihove primernosti letnemu času. Razen seveda, če se odločimo za usnjene otroške copate, ki so primerne za oba letna časa.

Otroški copati morajo biti kakovostni in seveda – zaželeno je, da so barviti, razen, če so otrokove želje drugačne.

Krzneni copati

S pravšnjo izbiro copat, zagotovite svojim nogam popolno udobje. Sem sodijo tudi krzneni copati, ki so trpežni, kakovostni, njihov videz pa je enkraten. Na voljo so super mehki in elegantni modeli, zaradi katerih boste želeli ostati doma. Sploh, ker so na voljo v super zanimivih barvah.

Topli copati, katere imajo radi otroci, odrasli, najstniki, ne glede na spol in torej na starost. Hujšega od mrzlih nog ni, kajne? Ali ste vedeli, da so prav stopala del človeškega telesa, kjer izpustimo največ toplote. Zato je nujno, da so noge vedno tople.

Pri izbiri krznenih copatov ne morete zgrešiti. Bodisi jih kupujete zase ali za darilo. Izbira, ki nikoli ne razočara in učinkovito opravlja svojo funkcijo.